Коалицията  на имунитетите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС извади като първа задача

...
Коалицията  на имунитетите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС извади като първа задача
Коментари Харесай

Нинова за ПП и ДБ: Те са в ролята на излъганите камилчета

" Коалицията  на имунитетите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС извади като първа задача правосъдната промяна. Помогна им служебното държавно управление с по този начин наречените иронично от Борисов " крумови закони " (на името на служебния правосъден министър Крум Зарков). Целта беше ограничение пълномощията и надзор над основния прокурор, утвърждение от Европейски Съюз и транш на парите по ПВУ,  заслужено правосъдие, в което всички са равни пред закона. Сега да забележим резултатите от тази по този начин наречена правосъдна промяна. Единият изменен закон е обжалван пред Конституционния съд. Другият е върнат с несъгласие в Народно събрание. Изборът на Сарафов ще бъде печален пред Върховен административен съд като нелегитимен. Висш съдебен съвет е тотално злепоставен като маша на задкулисието. Съдии, юристи и прокурори недоволстват. Е, на това правосъдна промяна ли му казвате? ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Ловеч, където на срещи с регионалните препоръки на Българска социалистическа партия в Ловеч, Габрово и Плевен разисква на настоящата политическа конюнктура и подготовката за локалните избори.  

" Печелившите са Бойко Борисов, който се скри зад имунитета от правораздаване, а в този момент Сарафов може и да отдръпна настояването. Ако е вярна информацията, че президентът Радев е издал бързо указа против пазарлък с ГЕРБ да не му лишават службите, печеливш е и той. А през днешния ден Сарафов предлага за собствен заместител заместник-министър на Радев ”, посочи Нинова.

По нейните думи печели и Движение за права и свободи, които в този момент основават новия парламентарен ред.

" Нещата си идват на мястото. ГЕРБ, ДПС  и президентът Радев подредиха пъзела. От него най-печелившо е задкулисето, което се прегрупира и отново ръководи. Губещи са Демократична България, Политическа партия и водачите им, които се клеха във върховенството на закона. Те са в ролята на излъганите камилчета. Интересно ни е по какъв начин ще огледа Европа на тази тотална машинация, наречена от създателите и правосъдна промяна ”, разяснява още водачът на Българска социалистическа партия.

" Що се отнася до нас,  " Българска социалистическа партия за България ”,  събитията потвърдиха, че правилно  се оттеглихме от диалози с ГЕРБ. Ние смокинов лист  за  подмолен сговор не ставаме ”, акцентира Нинова.

Според нея, за жал, най-губещ е българският народ. " Едва ли има и един българин, който да има вяра, че тази правосъдна промяна прави всички равни пред закона.Дано този път да му е за поука какви хора избира за свои водачи ”, сподели в изводи Корнелия Нинова.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР